Saç Bakımına Özel Yağlar

Saç bakımında artık doğal yöntemler daha çok tercih ediliyor. Uzmanlar tarafından da giderek daha çok önerilen bu doğal yöntemlerin içerisinde bitkisel yağlar bulunuyor. Bitkisel yağlar, saç sağlığına çeşitli faydalarıyla öne çıkmasının yanı sıra, doğal oluşu ve kimyasal madde içermemesi gibi özellikleri ile oldukça revaçta.

 

Saç bakımına özel yağlardan bahsedecek olursak…

 

Jojoba Yağı

Jojoba yağı, saçın doğal yağ üretimini dengeleyebilen hafif bir yağdır. Saç derisini nemlendirebilir ve saç tellerini güçlendirebilir. Saçın parlak ve yumuşak olmasına katkıda bulunabilir. Bunlara ek olarak; özellikle daha kuru ve yıpranmaya meyilli olan saç uçlarına uygulandığında jojoba yağı, saç uçlarına uygulandığında onları besler, yumuşatır ve saç dökülmesini azaltabilir. Ayrıca jojoba yağı, saça doğal bir parlaklık katar ve saç tellerini düzgün bir şekilde kaplayarak onları daha parlak ve sağlıklı gösterir. Aynı zamanda saçın şekillendirilmesine ve düzenlenmesine yardımcı olabilir.

Nasıl Kullanılabilir?

Bir miktar Nab. Jojoba Yağı’nı avuç içine alın. Saç diplerinden uçlara doğru masaj yaparak yağı uygulayın. En iyi sonuçları elde etmek için saçlarınızı bir havluyla sarın ve en az 30 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı iyice yıkayın ve durulayın.

 

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, saç derisini rahatlatıcı bir etkisi olduğuna inanılan bir uçucu yağdır. Saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilir ve saç köklerini güçlendirebilir. Lavanta yağı, saç derisine masaj yapıldığında rahatlatıcı bir etki yaratır. Saç derisindeki gerginliği azaltabilir ve stresle ilişkilendirilen saç dökülmesini minimize etmeye yardımcı olabilir.

 Nasıl Kullanılabilir?

Lavanta yağı, uçucu bir yağdır. Dolayısıyla kullanım önerisi, sabit yağlar ile seyreltilerek kullanılmasıdır. Bunun için; bir kaseye, Nab. Tatlı Badem Yağı’ndan 20-30 damla ekleyin. Sonrasında 5-10 damla Nab. Lavanta Yağı’nı bu yağ ile karıştırın. Karışımı saç derinize ve saç tellerinize masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızı bir streç filmle örtün ve 30-60 dakika bekleyin. Ardından saçlarınızı iyice yıkayın ve durulayın.

İlginizi çekebilir: Lavanta Yağı ile Saç Bakımı

 

Badem Yağı

Badem yağı, saç tellerine nüfuz edebilen ve saçın nem dengesini koruyabilen bir yağdır. Saçın yumuşak ve parlak olmasına yardımcı olabilir. Badem yağı, içeriğindeki vitaminler ve minerallerle saç köklerini güçlendirebilir. Bu da saç dökülmesini azaltabilir ve saç tellerinin daha güçlü, kalın ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilir. Ayrıca saç derisine masaj yapıldığında kan dolaşımını artırarak saç foliküllerini uyarır. Bu, saç derisini canlandırabilir ve kepek oluşumunu azaltabilir. Aynı zamanda saç derisindeki kuruluğu önleyerek sağlıklı bir saç ortamı oluşturabilir. Ek olarak; özellikle kuru ve yıpranmış saçlara karşı etkilidir, saç uçlarına derinlemesine bakım sağlar.

 Nasıl Kullanılabilir?

Bir miktar Nab. Tatlı Badem Yağı’nı avuç içine alın. Saç uçlarına doğru masaj yaparak yağı uygulayın. Saçlarınızı uçlarından başlayarak yavaşça taramak, yağın daha iyi emilmesine yardımcı olabilir. En az 30 dakika saçınızda tutun veya ideal olarak bir gece boyunca yağın saçlarda kalmasına izin verin. Ardından saçlarınızı iyice yıkayın ve durulayın.

 

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı; antioksidan, antiseptik ve antifungal özellikleri ile bilinen doğal bir yağdır. Bu yağ; antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve saç derisindeki mantar veya bakterilerle savaşabilir. Bu nedenle kepek sorunlarına karşı etkili olabilir. Aynı zamanda kaşıntı ve kuruluk gibi saç derisi sorunlarını hafifletebilir. Bunların yanı sıra saç foliküllerini güçlendirebilir ve saç dökülmesini azaltabilir. Saç derisindeki kan dolaşımını artırarak, saç köklerine daha fazla oksijen ve besin taşınmasına yardımcı olabilir. Bu da saç tellerinin güçlenmesine ve dökülmenin azalmasına katkı sağlayabilir.

 Nasıl Kullanılabilir?

Çay ağacı yağı da, tıpkı lavanta yağ gibi uçucu bir yağdır. Dolayısıyla sabit bir yağ ile seyreltilerek kullanılması önerilir. Popüler bir sabit yağ olan Nab. Ceviz Yağı ile 10 damla Nab. Çay Ağacı Yağı’nı karıştırın. Ceviz yağından 20-30 damla eklemeniz yeterli olacaktır. Elde ettiğiniz karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. Masajı en az 15-20 dakika boyunca devam ettirin. Ardından saçlarınızı iyice yıkayın ve durulayın.

 

 

Nane Yağı

Nane yağı, saç derisine ferahlık ve canlılık hissi veren bir etkiye sahiptir. Saç derisindeki kan dolaşımını artırarak, saç köklerine daha fazla oksijen ve besin taşınmasına yardımcı olabilir. Ayrıca saç derisindeki sebum üretimini dengeleyerek, yağlı saçlara karşı etkili bir çözüm sunabilir. Yağ dengesini sağlamak, saçların daha temiz ve canlı görünmesine yardımcı olabilir.

 Nasıl Kullanılabilir?

Nane yağı, kokusuyla mest eden uçucu yağların arasında yer alır. En verimli kullanma şekli, sabit yağlar ile karıştırarak kullanmaktır. 20-30 damla Nab. Tatlı Badem Yağı ile 10 damla Nab. Nane Yağı’nı iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Masajı en az 15-20 dakika boyunca devam ettirin. Ardından saçlarınızı iyice yıkayın ve durulayın.

Ek olarak nane yağı, ferahlatıcı kokusu sayesinde saç spreyi olarak da kullanılabilir. Bunun için; bir sprey şişesine su ekleyin ve içine birkaç damla nane yağı damlatın. Karışımı iyice çalkalayın ve saçlarınıza püskürtün. Saçlarınızı havluyla hafifçe kurulayın ve yağın saçlarınıza nüfuz etmesine izin verin.