Yaza Özel Ferahlatıcı Uçucu Yağ Önerileri

Yaz mevsiminin gelmesine sevinsek de bazen sıcak havalar bizi bunaltabiliyor. Haliyle bulunduğumuz ortamı ferahlatma isteğimiz artıyor. İşte tam bu konuda uçucu yağlar bize yardımcı olabilir!

İşte yazın kullanabileceğiniz uçucu yağlar...

Nane Uçucu Yağı

Yazın ev atmosferinize taze bir dokunuş yapmak için en iyi seçim, nane uçucu yağı olarak önerilir. Nane, ferahlatan etkisi ile yaz mevsiminde buhurdanlıkların dostudur. Öyle ki serinletici etkisiyle yaz sıcaklarını bir an olsun unutmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca fazla ısıyı veya yorgunluk hissini hafifletme etkisi vardır. Ek olarak, nane yağını sabit bir yağ ile seyrelterek veya besinlerin içerisine katarak sindirim sistemi problemlerinizin giderilmesine veya baş ağrılarınızın hafiflemesine yardımcı olabilirsiniz.

nane ucucu yagi

Portakal Uçucu Yağı

Portakal uçucu yağı, tıpkı meyvesi gibi ilgi çekici bir kokuya sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Portakal yağının özelliklerinin arasında ise canlandırıcı bir etkiye sahip olması yer alıyor. Yaz sıcaklarında yorgun ve enerjisiz hissediyorsanız portakal uçucu yağı kullanarak daha canlı hissetmeniz mümkün. Portakal yağının diğer özelliklerinin arasında da bulunduğu havayı yenilemesi, enerji vermesi ve olumlu bir ruh halini teşvik etmesi gibi özellikler bulunuyor.

portakal ucucu yag

Limon Uçucu Yağı

Limon uçucu yağı; yaz mevsiminde çoğu alanda karşımıza çıkabilen bir içerik. Bunlara en iyi örnek ise şüphesiz ki limonatadır. Kokusuyla yazı hatırlatan limonatayı sevmeyenimiz azdır. Limon uçucu yağı, yaz günlerinize ferahlık katması amacıyla buhurdanlık yardımıyla kullanılabilen bir yağdır. Limon yağının diğer özelliklerinin arasında mide bulantısına ve sindirim sorunlarına iyi gelmesi, kilo yönetimine yardımcı olması ve başka ürünlerin içerisine katıldığında ağız sağlığına iyi gelmesi yer alır.

limon ucucu yag

Çay Ağacı Uçucu Yağı

Çay ağacı uçucu yağı, antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bu da onu yaz aylarında daha yaygın olan küçük kesikler, sıyrıklar veya böcek ısırıkları için faydalı kılar. Özellikle ağaçlık yerlerde tatil yapmayı seviyorsanız çay ağacı yağını çantanıza eklemenizde fayda var. Rahatlatıcı özellikleri sayesinde bu küçük yaraların yatıştırılmasına yardımcı olabilir. Cilt üzerine uygulamak için başka bir vücut yağınıza veya sabit yağa birkaç damla ekleyerek karıştırabilirsiniz.

cag agaci ucucu yag

Lavanta Uçucu Yağı

Dinlendirici ve sakinleştirici bir yapısı olduğu bilinen lavanta uçucu yağı, stresli olduğunuzda veya uyumakta zorlandığınızda sizi rahatlatabilecek yağlardan biridir. Sıcak yaz günlerinde uyumakta zorluk çekiyorsanız size yardımcı olabilir. Başka bir özelliği ise güneş yanıklarına iyi geliyor olmasıdır. Bu özelliğinden yararlanmak için sabit bir yağ içine birkaç damla lavanta uçucu yağı ekleyerek cildinize uygulayabilirsiniz.

lavanta ucucu yag

Okaliptüs Yağı

Okaliptüs uçucu yağı da antibakteriyel olmasıyla öne çıkan yağların arasında yer alıyor. Özellikle havadar olması adına camları açtığımız sıcak yaz günlerinde, temizlik yaparken okaliptüs yağı kullanmak, atmosferin yenilenmesine ve ambiyansın ferahlamasına yardımcı olur. Ayrıca kolaylıkla herhangi bir ev yapımı temizlik malzemesine eklenebilir.

okaliptus ucucu yag