Kış Aylarında Cilt Bakımının Önemi

Yaz mevsiminin ışıltılı etkilerinin tam tersini cildimize sunan kış mevsimi, bize cildimize iyi bakmamız gerektiğini hatırlatıyor. Soğuk hava, rüzgar ve iç mekan ısıtma sistemleri, cildimizin nem kaybetmesine ve tahriş olmasına neden olabiliyor. Bu nedenle, kış mevsiminde cilt bakımına ayrıca önem vermek gerekiyor. Kış mevsiminin cilt üzerindeki olumsuz etkilerini ve yapabileceklerinizi sıralıyoruz…



Soğuk Havanın Kurutucu Etkisi

Soğuk hava koşulları, cilt yüzeyindeki suyun daha hızlı buharlaşmasına neden olarak cildin kurumasına yol açabiliyor. Bu durum özellikle kış aylarında, nemin zaten düşük olduğu bir ortamda daha belirgin hale gelebiliyor. Cilt bariyerinin zayıflamasıyla kuruyan cilt, ince çiziklere ve çatlamalara daha açık hale gelebiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanmak büyük önem taşıyor.


Soğuk Rüzgarlar

Soğuk hava ile birleşen rüzgâr da kış mevsiminin zorlayıcı unsurlarından. Rüzgârın şiddetli ve soğuk olduğu hava koşulları, cilt üzerinde aşındırıcı bir etki yaratabiliyor. Özellikle açık alanlarda uzun süre kalmak, bu etkinin daha belirgin hale gelmesine neden olabiliyor. Rüzgarın etkili olduğu dış mekan aktivitelerinde, içeriği ile cildi koruyucu bir bariyer oluşturacak kremler veya losyonlar, sıkça tercih ediliyor. Bu ürünler, cildin nemini koruyarak kurumasını önleyebiliyor ve rüzgârın aşındırıcı etkisine karşı koruma sağlayabilir. 


İç Mekan Isıtma Sistemleri

Kışın soğuk havadan korunmak için özellikle alışveriş merkezleri gibi kapalı alanları daha çok tercih ediyoruz. Bu gibi mekanlarda kullanılan ısıtma sistemleri, genellikle havanın kurumasına neden olan bir faktör olarak biliniyor. Isıtma sistemleri, ortamdaki nemin azalmasına yol açabiliyor ve bu da cildin doğal nem dengesini koruma konusunda zorlanmasına neden olabiliyor. Bu yüzden ciltte kuruyabiliyor ve tahriş olabiliyor.


Güneş Işığı

Kış aylarında güneş ışınları cildin maruz kaldığı zararlı etkileri artırabiliyor. Özellikle gün ışığı kar üzerinden yansıdığında olumsuz etkilerinin daha da arttığı biliniyor. Kar yüzeyi, güneş ışınlarını yansıtarak cildin daha fazla UV ışınına maruz kalmasına neden olabiliyor. Bu durum, ciltte lekelenmelere ve erken yaşlanma belirtilerine yol açabiliyor. Bu nedenle, güneş koruyucu kullanımı kış aylarında da önemli. Güneş koruyucu ürünler, cildi UV ışınlarının zararlı etkilerinden korur ve cilt sağlığını destekleyebiliyor. Özellikle yüz, boyun ve eller gibi güneşe sıkça maruz kalan bölgelere düzenli olarak güneş koruyucu uygulamak, güneşin olumsuz etkilerinden koruyabiliyor.


Nab. Mineral Güneş Kremi 30+ SPF ürününe göz atmayı unutmayın.


Sıcak Duş

Duş alırken aşırı sıcak su kullandığımızda cildimizin doğal yağlarını da yok ediyoruz. Bu durum, cildin bariyer fonksiyonunu zayıflatarak tahriş olma riskini artırabiliyor. Bu nedenle, aşırı sıcak su kullanmadan duş almak ve ılık su tercih etmek önemli. Ilık su kullanımı, cildin doğal nem dengesini korumasına yardımcı olabiliyor. Sıcak suyun aksine ılık su, cilt üzerindeki yağı aşırı miktarda yok etmiyor, bu da cildin daha yumuşak ve esnek kalmasına katkı sağlayabiliyor.




Kışın Cilt Bakımınızda Size Yardımcı Olacak Nab. Ürünleri 


Nab. cilt bakım ürünleri, doğal içeriklerden oluşması sayesinde cildinizden kimyasalları uzak tutmanıza yardımcı olabilir! Kış mevsiminde şans verebileceğiniz Nab. cilt bakım ürünlerini inceleyecek olursak…


Nab. Kantaron Balsamı 

Nab. Kantaron Balsamı; özellikle kuru, egzamaya yatkın, hassas, tahriş olmuş veya iltihaplı ciltlere yönelik formülüyle öne çıkıyor. Sarı kantaron çiçeği özütü, shea butter, Hint çekirdeği yağı ve E vitamini içeriği ile zenginleştirilen balsamın içeriğindeki doğal bileşenler; cildinizi besliyor, yumuşatıyor ve cilt bakımına destek oluyor. Avuca alınan bir miktar balsam, temiz ve kuru cilde ince bir tabaka halinde dairesel hareketlerle uygulanabiliyor.


Nab. Tatlı Badem Yağı 

Cilt ve saç bakım ürünleri söz konusu olduğunda oldukça popüler bir içerik olan tatlı badem yağı, yüzyıllardır aromaterapide ve geleneksel yöntemlerde kullanılıyor. Nab. Tatlı Badem Yağı; yapısında doğal olarak bulunan Omega-3 ile E vitamini içeriği ile öne çıkıyor. Kışın ihtiyaç duyacağınızı bakımı sağlayacak olan tatlı badem yağının; cildi besleme, nemlendirme, yaşlanma ve kırışıklık oluşumunu önleme gibi özellikleri bulunuyor. Birkaç damla tatlı badem yağını avuç içine alıp, cilt üzerine hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. 


Nab. Portakal-Aynısefa Sabunu 

El Yapımı Doğal Portakal - Aynısefa Sabunu, cilt temizliği ve bakımı için kullanılmak üzere tasarlanmış doğal içeriğe sahip. El yapımı sabun içerisinde yer alan ve kış mevsiminin vazgeçilmez kokularından biri olan portakal uçucu yağı, ferahlatıcı ve besleyici etkileriyle öne çıkıyor. El Yapımı Nab. Portakal - Aynısefa Sabunu, cildi temizlerken parlak görünmesine yardımcı olarak kış mevsiminde cildinizin canlı görülmesine destek oluyor.


Nab. Yoğun Nemlendirici El Kremi

Cilt bakımı sadece yüzden ibaret değil elbette. Eller, soğuktan en çok etkilenen bölgelerden biri. Kışın eldiven kullanmayı ve elleri sık sık nemlendirmeyi ihmal etmemek gerek. Nab. Yoğun Nemlendirici El Kremi, içeriğindeki avokado yağı, shea butter ve kayısı çekirdeği yağı ile öne çıkıyor. Ellerinizi derinlemesine nemlendirirken, gün boyu yumuşak kalmasına yardımcı oluyor.