Aromaterapinin Günlük Bakıma Etkisi

Güzellik algısı yüzyıllardır süregelen ve birbirinden farklı yöntemlerin uygulandığı tarihi süreçlere dayanıyor. Hatta güzelliğin çok fazla abartıldığı, bu uğurda kadınların ciddi sağlık problemleri yaşadığı dönemler bile var.  

Neyse ki günümüzde doğala ve sağlıklı olana yeniden bir yönelim söz konusu.

Tarihi 6 bin yıl öncesine kadar dayanan aromaterapi ise bunların başında geliyor. Aromaterapinin cilt bakımına yönelik bir çok faydasını artık her yerde okuyoruz, görüyoruz ve deneyimliyoruz. Uçucu ve sabit yağları cilt bakım rutininize dahil ettiğinizde, doğru ve güvenli bir şekilde kullandığınızda büyük faydalarını görebiliyorsunuz.

Aromaterapiyle günlük bakım

Aromaterapi Ürünlerini Günlük Bakımınıza Nasıl Dahil Edebilirsiniz?

Saf bitkisel yağlardan oluşan makyaj temizleme yağıyla tüm gün yüzünüzde biriken kiri ve makyaj kalıntılarını cildinizden kolayca arındırabilirsiniz.

Makyaj temizleme yağının ardından temizlik rutininizi tamamen doğal el yapımı sabunlarla tamamlayabilirsiniz.

Gül suyunu ise doğal tonik olarak kullanabilirsiniz.

Böylece çok basit, tamamen doğal, sağlıklı ve etkili bir günlük bakım sağlayabilirsiniz.

Uçucu ve sabit yağlarla da ihtiyacınız olan günlük bakımınızı tamamlayabilirsiniz.

aromaterapi kokuları

Hangi Yağ Ne Fayda Sağlar?

Kuşburnu çekirdeği yağı ve kayısı çekirdeği yağı cildi nemlendirir, kırışıklık ve leke karşıtı bakım sağlar.

Jojoba yağı cilt sebumuna yakın yapısıyla kolayca emilir ve kullandığınız diğer bakım ürünlerinin besleyiciliğini cildin derinliklerine taşıyabilir.

Göz altı morlukları, şişlikleri ve koyu halkalardan muzdaripseniz düzenli kullanımda ceviz yağı ve kayısı çekirdeği yağı hafiflemesine yardımcı olabilir.

Tatlı badem yağı ve ceviz yağı saç, kaş ve kirpikleri besleyip canlandırabildiği gibi cilde sürüldüğünde de yoğun nemlendirme ve koruma sağlayabilir.

Doğanın mucizelerinden kantaron yağını yara ve yanıklarınızın daha hızlı iyileşmesi ve iyileşirken daha az iz bırakmaları için tercih edebileceğiniz gibi tırnak ve tırnak eti bakımında da kullanabilirsiniz. Yaşlılık, hamilelik, güneşe maruz kalma gibi nedenlerle cilt renginin bölgesel olarak farklılaştığı veya lekelendiği yerlerde düzenli olarak uygulaması ile cilt tonu eşitlenerek daha hoş bir görünüm elde edilebilir.

Çay ağacı uçucu yağı aniden beliren sivilce ve uçuk gibi davetsiz misafirlere uygulandığında iyileşme sürecini hızlandırabilir. Akne ve sivilcelerin iyileşme süreçlerini hızlandırmak için bir damla çay ağacı uçucu yağı sivilcelerinizin üstüne uygulanabilir.

Itır uçucu yağı cildi besler ve doğal bir ışıltı kazandırır.

Ardıç uçucu yağının cilt tonu dengeleyici ve arındırıcı etkilerinden faydalanmak için vücut yağınıza 1-2 damla damlatabilirsiniz.

Sedir uçucu yağını tatlı badem, ceviz ve jojoba gibi sabit yağlarla karıştırdıktan sonra kaş kirpik ve saç bakımında kullanabilirsiniz.

Bergamot uçucu yağı, jojoba yağı gibi bir taşıyıcı yağ ile karıştırılarak cilde uygulandığında gözeneklerinizi temizleyip akne oluşumuna karşı bakım sağlayabilir. Ayrıca, suda çözünebilen en önemli antioksidanlardan olan C Vitamini sayesinde cildinizi serbest radikallere karşı korumaya yardımcı olabilir.

Ylang ylang uçucu yağı cilt kuruluğunu önleyebilir ve aynı zamanda fazla sebum üretimini dengeleyebilir. 

Portakal uçucu yağı canlandırıcı etkisi ile bilinir. Cildinizi detoksifiye edebilir ve büyük gözeneklerin boyutunu küçültebilir.

Burada unutmamamız gereken ise uçucu yağların terapötik etkileri olan konsantre yağlar olmasıdır. Bu nedenle cilde direkt olarak uygulanmaz. Mutlaka jojoba, kuşburnu çekirdeği, tatlı badem, kayısı çekirdeği ve ceviz yağı gibi sabit yağlarla seyreltirelerek kullanılmalıdır.